گروت سیمانی پلیمری چیست؟
گروت سیمانی پلیمری یکی از مهمترین انواع گروت است که در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده یک نوع متریال شیمیایی است که از آن به منظور پر کردن فضای خالی عناصر و سازه های ساختمانی استفاده می شود.
همان طور که از نام این نوع گروت مشخص است مخلوطی از رزین پلیمری و سیمان می باشد. یکی از مهمترین شاخصه های این نوع گروت بهره گیری از انواع مواد افزودنی، سیمان و سنگدانه است و لذا برای مخلوط شدن به هیچ ماده دیگری غیر از آب نیاز ندارد. گروت پلیمری سیمانی در ابتدا به صورت خشک و پودری تهیه می شود و سپس برای مصرف تبدیل به ملات می گردد. از مهمترین خاصیت های این نوع گروت می توان به افزایش حجم و بدون انقباض و جمع شدگی آن اشاره کرد.
مهمترین مزایای گروت سیمانی پلیمری چیست؟
گروت سیمانی پلیمری در برابر بارهای استاتیکی پایداری زیادی از خود نشان می دهد. همچنین بعد از خشک شدن هیچگونه ترک خوردگی ایجاد نمی کند. پس از این که این نوع گروت اجرا شد به سرعت سخت می شود و می تواند به طور کامل محل قالب بندی مورد نظر را پر کند.
از دیگر خاصیت های گروت سیمانی پلیمری اختلاط راحت با آب، مقاومت اولیه زیاد، ایجاد انبساط های خطی، امکان بارگذاری سریع و جدا نشدن اجزا می باشد. تمام خاصیت های این ملات به دلیل پلیمری بودن و داشتن فرمولاسیون خاص است. به همین دلیل از آن برای پر کردن فضای خالی بین فونداسیون و صفحات بیس پلیت استفاده می شود.
همانطور که اشاره نمودیم این پودر خاصیت انحلال پذیری راحتی با آب دارد. به همین دلیل بعد از مخلوط شدن با آب بسیار روان می شود. به گونه ای که می تواند هرگونه فضای خالی و سطوح قالب بندی شده زیر بیس پلیت را پر کند. مقاومت مکانیکی بالا و ایجاد سطوح صاف از دیگر شاخصه های این نوع گروت است. معمولا از گروت پلیمری سیمانی در ضخامت های ۲۰ الی ۱۲۰ میلیمتر استفاده می شود.
به طور خلاصه مهمترین مزایای گروت سیمانی پلیمری عبارتند از:
- برخورداری از مقاومت کششی، خمشی و سایشی بالا و ایجاد پیوند قوی با زیر ساختمان
- پر کردن کامل فضاهای خالی بدون ایجاد هیچگونه خلل و فرجی
- مقاومت بسیار بالا در برابر بارهای لرزشی
- مقاومت زیاد در برابر اثرات مخرب آب شور دریا
- به دلیل خاصیت ضد انقباضی بهترین گزینه برای مصارفی نظیر برینگ پل ها، ریل ها، آنکربولت ها، ستون ها و … است.
- قابلیت جذب نیروهای وارده و انتقال آن ها به زیر کار
- ایجاد مقاومت و اتصال مطلوب و پایدار بین گروت و سازه
- خواص روانی و کارپذیری بسیار بالا
- عدم هیچگونه ترک خوردگی و درز بعد از خشک شدن
- داشتن نفوذپذیری کمتر نسبت به سایر ملات های معمولی
- داشتن انبساط کنترل شده و عدم انقباض ملات
- مقاومت و استحکام بالا در برابر شرایط محیطی و جوی مختلف
- افزایش میزان چسبندگی و اتصال بین سازه های فولادی و بتن
- قابلیت ترکیب شدن با کمترین میزان آب
- جلوگیری از خورده شدن سازه های فولادی به دلیل نداشتن سنگدانه های فلزی و کلراید
گروت سیمانی منبسط شونده چیست؟
همانطور که از نام گروت منبسط شونده سیمانی مشخص است بر پایه سیمان می باشد. این ملات ویژگی ها و خاصیت های خاص خود را دارد که سبب شده به یکی از مهمترین متریال ساختمانی تبدیل شود. مثلا در این گروت سنگدانه های بزرگ و سیلیسی وجود دارند که از ضریب اصطکاک بالایی برخوردار هستند. این خاصیت جالب گروت سیمانی منبسط شونده سبب شد از آن در کاربردهای خاصی استفاده شود.
البته این مورد تنها خاصیت این نوع گروت سیمانی نیست. گروت های منبسط شونده می توانند به صورت کنترل شده افزایش حجم داشته باشند. لذا بهترین گزینه برای پر کردن یا اتصال سطح ستون یا بیس پلیتها هستند. معمولا برای این بارگذاری و اتصال از روش گروت ریزی پمپ بهره می گیرند.
گروت منبسط شده سیمانی پودری خشک است که انحلال ساده ای با آب دارد. لذا برای به دست آوردن یک ملات خوب کافی است حجم دقیقی از آب را با آن مخلوط کنید تا یک ملات با غلظت و قوام ویژه تهیه شود. معمولا از این نوع از گروت به منظور پر کردن فضای خالی بین دو المان سازه ای نزدیک به هم استفاده می شود. خواص گروت پلیمری به گونه ای است که هیچ جای خالی در بین این دو المان باقی نمیگذارد.
لازم به ذکر است بدانید از آنجایی که این سازه ها معمولا در نقاط دور از دسترس قرار دارند باید برای پر کردن فضای خالی بینشان از روشی خاص استفاده کرد تا تمام فضاهای خالی پر شود که عموما از روش گروت ریزی پمپ استفاده می گردد. این روش گروت ریزی، ملات را با غلظتی خاص تولید می کند و با فشار به فواصل مد نظر می ریزد و لذا می تواند تمام خلل و فرج های بین دو المان را پر کند.
کاربردهای گروت سیمانی پلیمری کدام است؟
مهمترین کاربردهای گروت سیمانی پلیمری شرکت مقاوم سازی افزیر عبارتند از:
- بارگذاری و پر کردن فضای خالی زیر ستون ها و بیس پلیت ها
- ثابت کردن بیس پلیت های موجود روی فونداسیون در سازه های فلزی
- قابلیت پر کردن، نصب و ثابت کردن انواع ماشین آلات لرزشی و ارتعاشی
- پر کردن فضای خالی زیر بیس پلیت های ماشین آلات استاتیکی
- انجام کارهای تعمیراتی دارای عمق زیاد
- پر کردن فضای خالی باقی مانده بولت ها بعد خارج نمودن بولت ها در زمان قالب برداری
- گروت ریزی و پر کردن زیر صفحه پلیت ریل های جابجایی در انواع کارخانه های صنعتی
- ثابت کردن ستون های پیش ساخته
- پر کردن محل کاور بولت ها در دیوار
- پر کردن انواع حفره، سوراخ و گودال
- زیرسازی فولادی
- پر کردن فضای خالی اطراف آرماتورها و انکربولت ها
- نصب و تثبیت دکل های برق
- تزریق و پر کردن فضای خالی داخل غلاف کابل های پیش تنیده
- پر کردن فضای خالی بین فولاد و بتن و محکم کردن تیر و ستون ها
نکاتی که در گروت ریزی باید رعایت کرد
به طور کلی گروت ریزی به دو روش گروت یا ملات خشک و گروت سیال انجام می گیرد. در گروت ریزی خشک به دلیل وجود نیروی تراکمی، ملات ها جایگذاری می شوند. در واقع این نوع ملات روان است و به همین دلیل خودبه خود جایگذاری می شود. این ویژگی گروت خشک سبب شد اغلب کاربران از این عملیات گروت ریزی راضی باشند و در کارهای ساختمانی از این روش استفاده کنند. اما به جرات می توان گفت این روش یک روش کاملا عالی و مناسب نمی باشد.
به همین دلیل امروزه اغلب کاربران استفاده از روش گروت ریزی سیال را ترجیح می دهند. چرا که با این ملات می توانند هر نقطه دور از دسترس و نقاط کاملا بسته و مسدود را هم گروت ریزی و پر نمایند. مهمترین ویژگی این ملات روان بودن آن است که سبب شده کار با آن بسیار ساده باشد و خود به خود در محل مورد نظر جایگذاری شود.
به همین دلیل معمولا از این ملات برای پر کردن حفره و تونل های عمیق و باریک که در واقع مسدود و غیر قابل نفوذ هستند استفاده می شود.
گروت ریزی زیر بیس پلیت یا صفحه ستون با گروت سیمانی پلیمری چگونه است؟
حال اگر هر کدام از روش های گروت ریزی را انتخاب کردید باید به یکسری نکات توجه کنید تا کیفیت گروت ریزی شما پایین نیاید. مثلا پس از اینکه ملات مورد نظر برای پر کردن فضای زیر بیس پلیت یا صفحه ستون آماده شد باید سطوح مورد نظر را از هرگونه آلایندگی نظیر گرد و خاک، چربی، غبار، خوردگی و زنگ زدگی و … پاک کنید. چرا که این آلاینده ها سبب عدم پیوستگی ملات و سازه شده و در کیفیت نهایی گروت ریزی تاثیر می گذارد. مراحل گروت ریزی زیر بیس پلیت عبارتند از:
- مطمئن شوید بیس پلیت ها در جای مناسب قرار دارند و صاف و تراز هستند. برای این کار از ورق شیم پلیت استفاده می شود.
- به منظور همگن و یکنواخت پر کردن فضاهای مد نظر قبل از گروت ریزی عملیات شابلون زنی یا قالب گیری انجام می گیرد و اطراف سطح مورد نظر قالب قرار داده می شود.
- قالب ها یا شابلون ها را چند سانتیمتر بالاتر از سطح مد نظر قرار می دهند تا ملات ریخته نشود.
- ملات باید کاملا روان باشد تا کوچکترین نقاط خالی و دور از دسترس هم پر شوند.
- از قیف به منظور گروت ریزی استفاده می شود.
- بعد از محکم شدن گروت ها قالب ها برداشته می شوند.
- در نهایت لبه های سازه پخ می شوند.
تفاوت گروت سیمانی پلیمری با گروت پایه اپوکسی چیست؟
در حال حاضر گروت های متنوعی تولید می شوند که گروت های اپوکسی و پلیمری سیمانی از معروف ترین آن ها می باشند. این دو نوع گروت در عین حال که شباهت هایی دارند تفاوت هایی هم با هم دارند. مهمترین تفاوت گروت سیمانی پلیمری با گروت پایه اپوکسی در کیفیت و مقاومت است. در حالت عادی مقاومت گروت های اپوکسی از سیمانی بیشتر است. ولی اگر به گروت های پلیمری سیمانی مقداری سیمان اضافه شود به طرز عجیبی مقاومت آن افزایش می یابد.
به همین دلیل محبوبیت گروت های پلیمری سیمانی بیشتر است. از دیگر تفاوت های این دو نوع گروت می توان به متریال اولیه و ساختار آن ها اشاره کرد. گروت های اپوکسی را از رزین های اپوکسی و پودر فیلر یا پر کننده تولید می کنند. ولی گروت های پلیمری بر پایه رزین و سیمان هستند.
همچنین طرز تهیه و مخلوط کردن گروت سیمانی پلیمری از گروت اپوکسی راحت تر است. چرا که برای تولید گروت پلیمری فقط به اضافه کردن آب نیاز است. اما برای گروت پایه اپوکسی باید چند ماده نظیر رزین، هاردنر یا همان سخت کننده و مواد معدنی را با هم مخلوط کرد. از دیگر تفاوت های این دو نوع گروت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدت زمان خشک شدن گروت اپوکسی سریع تر از گروت سیمانی است.
- قدرت گروت اپوکسی از گروت سیمانی بیشتر است و معمولا از این گروت در سازه های مقاوم تر استفاده می شود.
- قدرت کششی، خمشی و فشاری گروت اپوکسی بیشتر از گروت سیمانی است.
- مقاومت چسبندگی گروت اپوکسی بیشتر از گروت سیمانی است.
- به طور کلی کارایی گروت پلیمری از گروت سیمانی بیشتر می باشد.
نحوه محاسبه حجم گروت مصرفی چقدر است؟
درست است کیفیت، کارایی، دانه بندی، نحوه مخلوط کردن و مقاومت مکانیکی و شیمیایی گروت ها مهم می باشد اما هر کاربری باید بداند به چه مقدار گروتی برای پروژه مد نظر نیاز دارد. در این راستا مقاوم سازی افزیرعلاوه بر تهیه و تولید انواع گروت اعم از گروت اپوکسی و سیمانی ابزار محاسبه گر آنلاینی را طراحی و در وب سایت خود قرار داد تا کاربران بتوانند به راحت ترین شکل ممکن حجم گروت مصرفی خود را اندازه بگیرند.
پیمانکاران و مجریان محترم می توانند با مراجعه به صفحه محاسبه گر حجم گروت ریزی و وارد نمودن مقادیر خواسته شده و کلیک بر روی گزینه محاسبه، حجم مصرفی مورد نظر را محاسبه کنند.
قیمت گروت سیمانی پلیمری چقدر است؟
قیمت گروت سیمانی پلیمری نیز به مانند سایر مصالح و مواد ساختمانی با توجه به نوسانات قیمت در بازار متغیر است. علاوه بر این عوامل مختلفی بر قیمت این محصول تاثیر می گذارند که از جمله آن می توان به کیفیت مواد اولیه و برند تولیدکننده محصول اشاره کرد.
همچنین این محصول هم به صورت کیلویی و هم کیسه ای فروخته می شود. طبیعتا قیمت گروت سیمانی با توجه به این فاکتور نیز متغیر می باشد.
در حال حاضر شرکت مقاوم افزیر یکی از معتبرترین و باسابقه ترین شرکت های تولید و پخش گروت سیمانی و پلیمری در بازار داخلی است. بنابراین اگر می خواهید از قیمت به روز گروت سیمانی پلیمری و نحوه خرید این محصول آشنا شوید می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.
وسایت مقاوم سازی افزیر: www.afzir.com
شماره تماس کارشناسان فروش: ۵۲۹۳۶-۰۲۱
توجه : این مطلب، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و فوت و فن ساختمان در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.