فن مدیریت پروژهوبلاگ

راهنمایی نقشه های ساختمانی چیست؟

ساخت ویلا مدرن  راهنمایی نقشه های ساختمانی General note

 راهنمایی نقشه های ساختمانی یا ( General note ) توضیحاتی است که در قسمت اول برگ های نقشه های ساختمانی قرار داده میشود. راهنمایی نقشه های ساختمانی نوعی توضیحات عمومی است که برای همه پروژه های ساختمانی در نظر گرفته میشود. در این توضیحات بصورت کلی در مورد نقشه ساختمانی توضیحاتی داده شده است، که در قسمت های بعدی بصورت جزئی به تمامی بخش های مختلف ساختمان پرداخته شده است.
گرچه این توضیحات برای تمامی پروژه های ساختمانی کافی نبوده در شرایط خاص به توضیحات جزیات پروژه مربوط نیز پرداخته شده و در ادامه این توضیحات عمومی باید درج گردد. اما توضیحات ذیل بصورت مقدمه در ابتدای اوراق نقشه های ساختمانی قبل از Legend ویا علایم و اختصارات ارایه میگردد.
  1. قراردادی موظف است کلیه ابعاد، اندازه ها و رقوم ها را قبل از شروع به اجرا کنترل نموده و کلیه خطا ها و عدم تطابق احتمالی بین نقشه های ساختمانی، ساختمان و تاسیسات را به اطلاع تیم نظارت برساند.
  2. قبل از آغاز عملیات اجرایی و در حین انجام آن، قراردادی موظف است هر گونه موارد و مشکلات پیش آمده، هر گونه عوارضی شهری موجود (سطحی و زیر زمینی)، وجود هرگونه قنات، چاه یا انبارہ را به صورت دقیق با جزئیات لازم، سریعا به اطلاع تیم نظارت برساند.
  3. در روی کلیه پلان ها، مقاطع و جزئیات، ابعاد نوشته شده براندازه گیری با مقیاس برتری دارند.
  4. مشخصات و جزئیات روی هر نقشه بر مشخصات و جزئیات تایپ برتری دارند.
  5. نقشه ها و مشخصات محاسباتی نمایانگر ابعاد و اندازه های ساختمان تمام شده ساختمان و مربوط به کل اسکلت می باشند.
  6. این نقشه ها و مشخصات، مگر در موارد ذکر شده، روش اجرایی را مشخص نمی کنند.
  7. ۷. قراردادی موظف است از کلیه روش ها جهت محافظت اسکلت، کارگران و سایر افراد در حین عملیات اجرائی استفادہ نماید. این روش ها شامل مهار بندی، شمع بندی جهت وسائل ساختمانی خاکبرداری ها و قالب ها و داربست ها، توری های محافظتی، مهاربندی جرثقیل ها و بالابر ها و غیره می باشند. قراردادی راه بری و هدایت عملیات، اجرایی را بر عهده دارد و در رابطه با وسایل، روش ها و تکنیک ها و اولویت های مراحل اجرائی مسئولیت کامل خواهد داشت.

طراحی ویلا

  1. در محلی سقف ها، گادرها، تیر چه ها، ستون ها، دیوار های کانکریتی و غیره باید از تعبیه هر گونه سوراخی، مگر آنچه دقیقا در نقشه های محاسباتی نشان داده شده پرهیز شود. در مواردی که سایر نقشه های ساختمانی و نقشه های ساختمانی وجود چنین سوراخ های را مشخص می نمایند ولی در نقشه های محاسباتی نشان داده نشده اند، تیم نظارت باید مطلع گردد. به هر حال در محل سوراخ باید غلاف گذاری پیش بینی گردد.
  2. مصالح ساختمانی مصرفی را باید بر روی سقف و کف های اسکلت دار به صورت پراکنده پخش نمود، در این موارد بار وارده بر سقف یا کف نباید از بار دیزاین طبقه تجاوز کند.
  3. هیچ گونه تجهیزات سنگین از قبیل مخازن، گاو صندوق ها و صندوق های ذخیره، که بار آنها بر اسکلت از بار های در نظر گرفته شده در دیزاین سنگین تر باشد را نباید بدون تائید تیم نظارت بر روی کف ها قرار داد.
  4. کلیه ابعاد و ارتفاعات ساختمان های احتمالی موجود در محل احداث پروژه باید قبل از اجرا با نقشه ها وفق داده شده و هر گونه عدم تطابق به تیم نظارت گزارش داده شود.

الزاماتی را که باید در هنگام طراحی پلان ساختمان های تجاری به آن توجه کرد

الزامات ساختمان های تجاری از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، اما برخی شرایط کلی وجود دارد که باید رعایت شوند، از جمله:

  • اینکه تاییدیه اشخاص خصوصی “مجاز” در مکان هایی که به عنوان مراکز تجاری مورد استفاده قرار می گیرند گرفته شود.
  • طراحی معماری مجتمع یا مرکز تجاری باید از سایرین متمایز باشد.
  • محل باید دور از پمپ بنزین ها، محل های فروش بنزین یا هر گونه تأسیساتی که ممکن است منجر به خطر شود، باشد.
  • باید در نظر داشت که ورودی و خروجی ساختمان‌های تجاری در خیابان‌های اصلی است، فقط در خیابان‌های فرعی می‌توان خروجی‌های اضطراری را باز کرد.
  • طراحی پروژه باید با برآوردن نیازهای زیبایی شناختی و عملکردی صاحب پروژه مشخص شود.
  • باید در نظر داشت که طراحی ساختمان با شرایط اقلیمی سازگار باشد وباعث محافظت از مشتریان میشود.
  • باید بین عملیات پروژه و طراحی یکپارچگی وجود داشته باشد.

منبع :  ساخت و ساز

ساخت ویلا در زمین باغی

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Check Also
Close
Back to top button