دریل شارژی چیست؟ | چرا به جای برقی باید شارژی بخریم؟
اگر بخواهیم توضیح جامعی در مورد اینکه دریل شارژی چیست، ارائه دهیم، ابتدا لازم است بدانیم که دریل چیست و چه کاربردی دارد. البته اگر شما یک استادکار ماهر باشید، قطعاً می دانید که دریل شارژی چیست.
در ادامه سعی کرده ایم به صورت دقیق به بررسی اجزای دریل شارژی و برتری های آن نسبت به دریل های برقی و دلایل انتخاب افراد فنی و حرفه ای بپردازیم.
دریل چیست؟
دریل، یک ابزار برقی یا دستی است که برای سوراخ کاری در سطوح مختلف مانند چوب، فلز و مصالح استفاده می شود. این ابزار به وسیله یک سرعت چرخشی بالا، سرهای مخصوص (مته) را به سرعت و با فشار، به سطح مورد نظر فشرده و آن را سوراخ می کند. در ضمن، دریل علاوه بر سوراخ کردن، برای وظایف دیگری مانند میخکوبی یا ساب کاری نیز استفاده می شود.
دریل شارژی چیست؟
با این توضیح اکنون می توانیم پاسخ مختصری به اینکه دریل شارژی چیست، بدهیم. دریل شارژی نوعی دریل برقی است که منبع تغذیه آن برقی است که توسط باتری ذخیره و تامین می شود.
اجزای دریل کدامند؟
اگر قصد خرید یا انتخاب یک مدل دریل مناسب را دارید، بهتر است ابتدا نکاتی در مورد اجزا، ویژگی ها و مشخصات بهترین دریل بدانید و سپس به سراغ خرید آن بروید. دریل ها عموماً از بخش های زیر تشکیل شده اند که می توانید آنها را در دریل شارژی نیز مشاهده کنید.
موتور
این قسمت انرژی لازم برای چرخش سه نظام را فراهم می کند. موتورهای دریل شارژی معمولاً دارای سیستم های تنظیم سرعت هستند که به کاربر اجازه می دهند سرعت چرخش را تنظیم کند.
باتری
دریل های شارژی از برق شهری استفاده نکرده و به جای آن از باتری برای انرژی مورد نیاز خود استفاده می کنند. باتری، انرژی را طی مدت زمان کارکردن ذخیره کرده و به موتور اجازه می دهد تا کار کند. در حال حاضر، سه نوع مختلف باتری استفاده می شود که عبارتند از:
- نیکل-کادمیم (NiCd): این نوع باتری ها از ترکیب نیکل و کادمیم تشکیل شده اند و تا قبل از توسعه فناوری های جدید مورد استفاده قرار می گرفتند. مشکل آنها افت شارژ است که به مرور زمان باعث کاهش ظرفیت شارژشان می شود.
- نیکل-فلز هیدرید (NiMH): این نوع باتری ها از ترکیب نیکل، فلز و هیدروژن تشکیل شده اند و از نظر ظرفیت و عمر مفید بهتر از NiCd هستند.
- لیتیوم-یون (Li-ion): این دسته از ترکیب لیتیوم و یون ساخته شده اند و امروزه در بسیاری از ابزارهای برقی شارژی استفاده می شوند؛ دارای وزن سبکتر و ظرفیت بالاتری نسبت به NiCd و NiMH هستند و همچنین تازه ترین فناوری در این زمینه محسوب می شوند.
هر چه ولتاژ باتری بیشتر باشد، حجم، گشتاور و قیمت دریل شارژی نیز بیشتر شده و دستگاه می تواند در کارهای سنگین تر و حرفه ای تر استفاده شود.
دسته نگه دارنده یا دسته
دسته نگهدارنده دریل، قطعه ای است که با آن اپراتور دریل را در دست نگه می دارد. این قطعه، مثل دریل های شرکت توزیع ابزار آروا باید در برابر تعرق مقام بوده تا کاربر بتواند روی آن تسلط بیشتری داشته باشد.
کلید روشن و خاموش
دریل های شارژی دارای دو نوع ماشه الکترونیکی و مکانیکی هستند که برای تنظیم سرعت چرخش استفاده می شوند. در نوع الکترونیکی، فشار بیشتر روی ماشه، سرعت چرخش را بیشتر می کند تا به حداکثر برسد و بالعکس. سرعت پایین برای باز و بسته کردن پیچ ها استفاده می شود تا کنترل بیشتری روی انجام این عملیات داشته باشیم و از هرز رفتن پیچ جلوگیری کنیم.
تراز عمق سنج
این وسیله که روی اغلب دریل ها نصب می شود، برای سنجش عمق سوراخ است تا بیشتر از طول پیچ، سوراخکاری انجام نشود.
سه نظام (محل قرارگیری مته)
سه نظام بخشی از دریل است که در دو نوع اتوماتیک و آچاری روی دریل ها تعبیه می شود. وظیفه سه نظام نگهداری ابزار آلات قابل نصب روی دریل است، مثل مته. سه نظام ها در دو جهت عقربه های ساعت و خلاف آن می چرخند.
دکمه چپ و راست گرد
به کمک این دکمه، می توانید جهت چرخش ابزاری که سر دریل نصب کرده اید، مثل مته را تعیین کنید.
کلید حالت چکشی (در مدل های مخصوص)
در برخی از دریل ها این امکان وجود دارد که دریل در حالت چکشی کار کند. در مدل های مخصوص، این عمل توسط کلیدی انجام می شود که برای تغییر حالت چکشی یا غیر چکشی دریل است.
شفت
شفت بخشی از دریل است که موتور و سیستم انتقال قدرت را نگه می دارد. همچنین جایی است که کلاچ در آن قرار می گیرد. کلاچ برای کنترل گشتاور در سرعت های مختلف استفاده می شود.
کاربرد دریل شارژی چیست؟
مهمترین کاربرد دریل شارژی در جاهایی است که دسترسی به برق شهری سخت باشد. همچنین در برخی مواقع که سیم انتقال برق ممکن است آسیب رسان یا دست و پا گیر باشد، دریل شارژی قطعاً گزینه مناسبی است.
دریل شارژی یک ابزار قدرتمند و چندمنظوره است که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این دریل ها توانایی سوراخ کردن بتن، دیوار، فلزات، چوب و سایر مواد را دارا هستند.
علاوه بر این، می توان از آنها به عنوان پیچ گوشتی برای باز و بستن پیچ ها با اندازه های مختلف استفاده کرد.
همچنین، با استفاده از ابزارهای مختلف، می توان از دریل شارژی برای سایر کاربردهای صنعتی و ساختمانی مثل سلب زنی، استفاده کرد.
موارد مورد توجه در استفاده از باتری
از آنجا که باتری محل ذخیره برق است تا انرژی مورد نیاز دریل شارژی را تامین کند، بسیار مهم است که نکات ایمنی را برای آن رعایت کنید تا از رخ دادن هر گونه حادثه احتمالی جلوگیری شود.
- استفاده از شارژر مخصوص:
تنها باید از شارژرهای مخصوص هر دستگاه استفاده کرد. استفاده از شارژر یک دستگاه ممکن است برای دستگاه های دیگر خطرآفرین باشد.
- استفاده از باتری مخصوص:
فقط از باتری های مخصوص هر دریل استفاده شود. استفاده از باتری دستگاه های دیگر ممکن است به دستگاه و باتری آسیب برساند.
- اجتناب از مخاطرات:
هرگز باتری را در مجاورت فلزاتی مانند سکه، کلید، یا میخ قرار ندهید، زیرا این اقدام می تواند منجر به اتصال کوتاه و آتش سوزی شود.
- برخورد با تراوش مایع باتری:
در صورت خراب شدن باتری و تراوش مایع داخل آن، هرگز این مایع را لمس نکنید. در صورت تماس با مایع، فوراً محل مربوطه با آب شسته شود. اگر مایع به چشم برسد، چشم ها را با آب بشویید و به پزشک مراجعه کنید.
چرا باید از دریل شارژی به جای برقی استفاده کنیم؟
بسیار از افراد با دریل های برقی کار می کنند و در مقابل خرید دریل های شارژی گارد دارند. اما بهتر است بدانید که استفاده از دریل شارژی به دلیل مزیت های زیادتری که دارد بین افراد فنی و متخصص بیشتر است.
هر چند بسته به نوع کار شما انتخاب دریل برقی یا شارژی می تواند متفاوت باشد اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که سهولت استفاده از دریل شارژی در مکان هایی که برق نیست و امکان استفاده از برق وجود ندارد می تواند به شما کمک کند تا به راحتی در مسافرت یا در حین کار در محیط هایی که برق ندارند، تمامی نیاز های خود را برطرف نمایید.
کلام آخر:
با توضیحاتی که در مورد دریل شارژی چیست، ارائه شد، امیدواریم با این وسیله کاربردی بیشتر آشنا شده باشید. در صورتی که قصد کار با هر نوع دریلی را دارید، با یاد داشته باشید که رعایت نکات ایمنی ضروری و حیاتی است.
توجه : این مطلب، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و فوت و فن ساختمان در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.