فن بازسازی ساختمانفن طراحی ساختمانفن مصالح ساختمانیمدیریت بجرانوبلاگ

 مدیریت ساختمانی چیست؟

ساخت ویلا مدرن مهندسان ساختمان باید درک کاملی از ضوابط، مقررات و قوانین ساختمانی داشته باشند، به ویژه آنهایی که ارتباط مستقیمی با پروژه در دست ساخت دارند. آنها همچنین باید بتوانند هزینه کل یک پروژه خاص را با در نظر گرفتن بازرسی محل، تست های بهداشتی و ارتفاع، بازرسی تجهیزات و مواد کاری تخمین بزنند.

مهندسان ساختمان همچنین مسئولیت مدیریت کار سایر نهادهای درگیر در پروژه را بر عهده دارند. آنها مسئول ارائه نظارت تخصصی از ابتدا تا انتها هستند و در عین حال پروژه را در زمان بندی یا قبل از برنامه و در چارچوب بودجه در حال اجرا نگه می دارند. این شغل به رهبری قوی، مهارت های بین فردی و توجه به جزئیات نیاز دارد. مانند هر نوع مهندس دیگری، مدیران مهندسی ساخت و ساز باید مهارت های حل مسئله، تحلیلی و ریاضی قوی داشته باشند.

 انجنیری ساختمان از جمله رشته هایی است که بیانگر کاربرد علم در ایجاد سازندگی و ساختمان است. یعنی هرچیزی که به آبادی یک کشور باز می گردد، مانند: سد ویا بند، میدان های هوایی، سرک، برج، تونل، دکل های مخابراتی، ساختمان های مقاوم در برابر زلزله، سیل و آتش و سب استیشن های برق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در حیطه کار انجنیر ساختمان قرار می گیرد. برای شروع تمامی پروژه های ساختمانی به یک انجنیر کارآمد ساختمان نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبه های فنی و اجرایی جنبه اقتصادی نیز داشته باشد. چون اقتصادی بودن یک اصل در انجنیری ساختمان است.

طراحی ویلا در افغانستان این رشته در سطح دیپلوم دارای بخش های مختلف مانند ساختمانی های صنعتی و مدنی، مهندسی، اداره اعمار ساختمان ها، شهر سازی، سرک، راه آهن و ساختمان های هایدرو تخنیکی و غیره تدریس میگردد. در دانشگاهای خصوصی نیز رشته های ذیل انجنیری تدریس میگردد:‌

نوشته های مشابه

۱.     انجنیری دیزاین ساختمانی ها (Structural Design Engineering)

۲.     مدیریت انجنیری ساختمانی (Construction management Engineering)

۳.     انجنیری سرک سازی و ترانسپورتیشن (Transportation Engineering)

۴.     انجنیری هایدرولیک (Hydraulic  Engineering)

۵.     انجنیری جیوتخنیک (Geo Technical Engineering)

۶.     انجنیری محیط زیست (Environmental Engineering)

تمام رشته های فوق یکی از رشته های فرعی انجنیری سیول (ساختمانی) محسوب می شود:

۱- انجنیری دیزاین ساختمان ها (Structural Design Engineering):

انجنیری دیزاین ساختمان ها، زیر بنا ها را مطابق قرن ۲۱ دیزاین و تحلیل می نمایند. انجینیران دیزاین ساختمان ها برداشت مقاومت و عملکرد ساختمان های مختلف مثل دیزان تعمیرات، تونل ها، دیوار های استنادی و بخش های دیگر ساختمان های مشابه را دیزاین و تحلیل میتوانند.

۲- مدیریت انجنیری ساختمانی (Construction management Engineering):

انجنیران ساختمانی به خاطر رونق یک دنیای بهتر،  پلان گذاری و مدیریت ساختمانها مانند تعمیرات، شاهراها، پل ها، میدان های هوایی، خطوط آهن، بند ها و ذخایر منابع مختلف همکاری می نمایند. اعمار چنین پروژه ها نیاز به دانش اسساسات مدیرت انجینیری و پروسه های تجارتی، روش های اقتصادی و انسانی دارد. انجینیران مدیریت ساختمانی به خاطر اعمار ساختمانها همرای برآورد، تهیه مواد، انتخاب وسایل آن و به کار انداختن دانش ساینس و انجینیری گماشته می شوند.

۳- انجنیری سرک سازی  و ترانسپورتیشن (Transportation Engineering)

انجنیران سرکسازی و ترانسپورت، شاهراه ها، میدان های هوایی، خطوط آهن و راه های ترانزیتی عامه را دیزاین و اعمار می نمایند. هدف اصلی ایشان تامین حمل و نقل مطمئین برای مردم و کالای تجارتی می باشد. تحقیقات در رشته ترانسپورتشن، سرک سازی، شامل دیزاین و فعالیت های مانند عبور و کنترول ترافیک، تحلیل احتیاجات مردم، پلان گذاری در ارتباط به آن و کار های مربوطه به امور اقتصادی، مالی، سیستم های جاده سازی و اداره آن باشد.

۴- انجنیری هایدرولیک (Hydraulic Engineering):

انجنیری هایدرولیک به خاطر جلوگیری از سیلابها، تهیه آب برای شهر ها، آبیاری، حفظ سواحل، اداره و آب گردان بیشترین استفاده را دارد. در رشته مسلک هایدرولیک ضرورت به مطالعۀ خصوصیات، توزیع و دوران آب به روی زمین، مطالعات خاک، مطالعات سنگ های زیر زمین ومطالعات اتموسفیر می باشد. انجینیری هایدرولیک دیزاین پروژه های آبیاری، دیزاین ساختمان های آبی و دیگر ساختمان های مشابه  آن را دیزاین و تحلیل می نمایند.

۵- انجنیری جیو تخنیک (Geotechnical Engineering):

بند ها، پر کاری ها و سطوح مایل ممولآ از خاک زمین ساخته می شوند. انجینیری جیو تخنیک یک شاخه از انجینیری بوده، و جهت مطالعه، تحلیل، دیزاین و اعمار تهدابها، سطوح مایل، ساختمان های استنادی و دیگر سیستم های که از خاک و سنگ ساخته شده اند مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات این رشته در ذات خود از پرابلم های جیو تخنیک چه تحلیلی و چه عددی تا مودل ساختمانی، مودل تجربوی و تحقیق مرتبط به دیزاین میرسد. از نظر تاریخ گروپ های جیو تخنیک یک تعادل دوامدار را بین تحقیق تیوری، تجربوی و دیزاینی برقرار نموده اند و این روش تا امروز باقی مانده است.

۶- انجنیری محیط زیست (Environmental l Engineering)

انجنیری محیط زیست بخاطر حفظ کره زمین فعالیت می نماید. مهارت های انجینیری محیط زیست به خاطر استفاده درست از منابع کره زمین حائز اهمیت است. انجینیری محیط زیست در بخش های دیزاین، جمع آوری و تصفیه فاضلاب، انتقال و شبکه وتصفیه آب آشامیدنی و آبیاری، جمع آوری و دفن مواد زائد، آلودگی هوا، حفظ منابع طبیعی، اقلیم و اتموسفیر  فعالیت میکند.

مهندسی ساختمان را می توان به عنوان پیوندی بین شاخه های مهندسی درگیر در فرآیند ساخت و ساز مانند مهندسی سازه، معماری، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، علاوه بر مهندسی محیط زیست و سایر علوم مهندسی تعریف کرد.
مههندسی ساختمان همچنان در طول زمان شاهد پیشرفت مستمری برای به کارگیری اکتشافات مدرن در صنعت ساخت و ساز است. برای آسایش و رفاه انسان با در نظر گرفتن توجه روزافزون به جنبه های زیست محیطی طراحی و همچنین مقاومت ساختمان در برابر خطرات، از همه مهمتر زلزله میباشد.

منبع :  آموزش ساخت و ساز

رضا امیری

نوشتاری به آیندگان...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا