استفاده از lean system برای پروژه
به گزارش فوت و فن ساختمان : چرا یک پروژه ساختمانی بزرگ با یک پروژه کوچک مانند خانه خانوادگی متفاوت است؟ پاسخ ساده است: بسیار پیچیده تر است. بنابراین، برای پروژه های بزرگ، یک سیستم مدیریت پروژه واحد یا یک سیستم ناب مانند سیستم آخرین برنامه ریز (LPS) گلن بالارد کافی نیست. برای دستیابی به راندمان جریان در سراسر پروژه ساخت و ساز، چندین سیستم ناب باید راه اندازی شده و سپس به یکدیگر متصل شوند. یک سیستم یک موجود قابل تعریف است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است که رابطه منظمی با یکدیگر دارند و با هم یک کل پیچیده را تشکیل می دهند. اگر چندین سیستم ناب جفت شوند، یک سیستم جدید و پیچیده تر ایجاد می شود که سیستم چند لنگه است.
سیستم ناب چیست؟
یک سیستم ناب دارای مرزهای واضحی است که باید در هر پروژه تعریف شود. مرزها به پیچیدگی یک پروژه بستگی دارد. پروژه هایی هستند که فرآیند آنها را می توان به طور واضح و مختصر ارائه کرد و پروژه هایی هستند که باید به زنجیره های فرآیندی کوچک تقسیم شوند تا قابل مدیریت باقی بمانند. فرآیندها معمولاً آنقدر ساده نیستند که در روش کلاسیک مسیر بحرانی (CPM) ارائه می شوند. اینترفیس های مختلفی وجود دارند که باید با هم مرتبط شوند. Lean برای کارایی جریان تلاش می کند و این تنها در صورتی محقق می شود که تمام رابط ها در فرآیند بین بازیگران مختلف در سیستم در نظر گرفته شده و با هم مرتبط شوند.
اهداف یک سیستم ناب چیست؟ هدف اصلی یک سیستم ناب دستیابی به راندمان جریان است. اهداف فرعی زیر را می توان از این نتیجه گرفت (شکل ۱):
– کاهش پیچیدگی
– تبادل بهبود یافته صاحبان فرآیند
– برنامه ریزی رو به جلو
– نمای یکپارچه پروژه
– تعهد صاحبان فرآیند
– درک مشترک از پروژه
– بهبود همکاری
– بهبود ارتباطات
شکل ۱: اهداف یک سیستم ناب. گرافیک: Refine Projects AG.
پیش نیازهای یک سیستم ناب چیست؟
برای دستیابی به راندمان جریان برای پروژه ساخت و ساز، مجموعه ای از مصنوعات مختلف مورد نیاز است. مصنوعات به معنای نتایج یک فرآیند کاری است. اینها نقاط عطف پروژه، تجزیه و تحلیل فرآیند کلی، برنامه نقطه عطف و فاز (نگاه به آینده به صورت هفتگی)، ۶ هفته نگاه به آینده (به صورت روزانه)، مدیریت بهبود با KPIها و برنامه اقدام و ماتریس ریسک هستند.
شکل ۲: مجموعه ای از مصنوعات ناب را اصلاح کنید. گرافیک: Refine Projects AG.
چه تفاوت هایی در اتصال این سیستم های ناب وجود دارد؟
یک سیستم چند لنگه با جفت کردن چندین سیستم ناب ایجاد می شود. دو شکل اصلی کوپلینگ را می توان تشخیص داد: اتصال سری یا اتصال موازی. به بیان ساده، در پروژههای ساختمانی که حجم نسبتاً زیادی کار به صورت متوالی انجام میشود، احتمال بیشتری وجود دارد که از یک سیستم چند لنگه متصل به سری استفاده شود، و برای مثال در پروژههایی که کارهای موازی زیادی به طور همزمان انجام میشود. ، ساخت و ساز در طبقات مختلف به طور همزمان در حال انجام است، در حالی که کار داخلی قبلاً در طبقات آغاز شده است، یک سیستم چند لنگه موازی به احتمال زیاد در نظر گرفته می شود. با این حال، در عمل، انتخاب نوع کوپلینگ مناسب تا حدودی پیچیده تر است.این به عوامل مختلفی بستگی دارد، به عنوان مثال سوالات زیر:
– پروژه در چه مرحله ای است؟
– آیا طرح آماده است؟
– ساختار سازمانی پروژه چگونه است؟
– تیم پروژه چه تجربه ای از ساخت و ساز ناب دارد؟
– چند نوع استفاده وجود دارد؟ (به عنوان مثال، دفاتر، اتاق های تفریحی، سالن های تولید و غیره)
– پیچیدگی (تقسیم برای به دست آوردن وضوح.
چگونه جریان اطلاعات با کوپلینگ های مختلف کار می کند؟
برای اتصال سری به رابط های سیستمی پاکی نیاز است. سیستم های ناب توسط مدیر ناب ایمن و هماهنگ می شوند. وظیفه او مدیریت و انتقال رابط ها و جریان اطلاعات است.
سیستمهای ناب موازی به یک سیستم فوقالعاده برای جفت کردن اطلاعات نیاز دارند. در اینجا نصب یک اتاق بزرگ فوق العاده منطقی است. در آنجا مدیریت پروژه به مسائل ضروری پروژه که نیاز به اقدام دارد دسترسی دارد و مسائل ناشی از سیستم های تابعه به صورت شفاف قابل پردازش است.
چگونه میخواهید یک سیستم چند جانبه فراگیر راهاندازی کنید؟
به عنوان بخشی از فعالیت های مشاوره refine، ما به مشتریان در راه اندازی سیستم های چند لنگه مشاوره می دهیم و آنها را به عنوان مربی ناب در طول کل فرآیند از طراحی پروژه (طراحی ناب) و ساخت (ساخت ناب) تا راه اندازی پروژه (راه اندازی ناب) همراهی می کنیم.
هنگام راهاندازی سیستم ناب فراگیر، از رویکردی مشابه با LPS پیروی کنید: OPA، MPP، ۶WL و جلسات ارزیابی هفتگی و برنامهریزی تولید (PEPs) پس از آن، مصنوعات ناب هستند که از قبل با LPS آشنا هستند: مرحله طراحی. با تجزیه و تحلیل فرآیند کلی (OPA) و نقطه عطف و طرح فاز (MPP) شروع می شود. این سیستم را مشخص می کند و نقاط عطف مهم برای موفقیت پروژه را مشخص می کند. پس از آن، نگاه به آینده ۶ هفته ای (۶WL) دنبال می شود. در این پیش نمایش، فازهای مختلف پروژه با جزئیات بیشتری به صورت روزانه برنامه ریزی شده است. این همچنین به وضوح رابط بین فعالیت های مختلف را مشخص می کند. با کمک ماتریس ریسک و شاخص های کلیدی عملکرد، اکنون می توان ریسک ها، پیشرفت ها و پیشرفت های پروژه را ثبت کرد. فعالیت های کلیدی در برنامه اقدام تعریف شده است تا اطمینان حاصل شود که از تاخیر و اتلاف جلوگیری می شود.
شکل ۳: تبادل مسائل و موضوعات بین ۳ سیستم ناب. گرافیک: Refine Projects AG
علاوه بر این، سیستم های مختلف کمک مهمی در به روز نگه داشتن ردیابی پیشرفت با استفاده از برنامه زمان بندی می کنند. برای این کار، شبکه سازی دقیق نقاط عطف ضروری است. عامل موفقیت تعیین کننده بیش از هر چیز یکنواختی است. هر سیستم باید اطلاعات یکسانی را ارائه دهد. این را می توان از طریق یک رویکرد یکسان توسط مربیان سیستم، مانند کارشناسان پالایش، تضمین کرد.
نقش ها در یک سیستم ناب چیست؟
قبل از تعریف وظایف در یک سیستم ناب، ابتدا باید نقش ها تعریف شوند. در بالاترین سطح مدیر پروژه است که مسئولیت موفقیت اقتصادی و عملیاتی پروژه را بر عهده دارد. او از روش های مدیریت پروژه استفاده می کند و ماموریت پروژه را مشخص می کند. در سطح بعدی، برنامه ریزان فنی یا متخصصان فنی وجود دارند که اغلب توسط مدیران سایت از طرف تیم مدیریت پروژه پشتیبانی می شوند. با معرفی Lean Design و Lean Construction در یک پروژه ساختمانی، یک فرآیند تحول رخ می دهد که به اصطلاح متخصصان ناب آن را همراهی می کنند. آنها نقشی بی طرف به عنوان تسهیل کننده و مربی بر عهده می گیرند و به دنبال منافع پروژه خود نیستند. این به ویژه ظرفیت های مدیریت ساخت و ساز یا مدیریت سایت را از بین می برد. با کمک سیستم چند لنگه، همه صاحبان فرآیندهای مرتبط درگیر هستند و بنابراین ارتباطات روان و شفاف در همه سطوح به دست می آید. جلسات ارزیابی هفتگی محصول و برنامه ریزی تولید با چرخه کوتاه (PEP) سطح بالایی از شناسایی پروژه را ایجاد می کند. عیب ها را می توان فورا شناسایی و برطرف کرد. به این ترتیب، نقاط عطف همیشه وجود دارند و تاریخ تکمیل کلی تضمین می شود.ارزش افزوده سیستم های چند لنگه چقدر است؟
ارزش افزوده سیستم های چند لنگه این است که پروژه ساخت و ساز همیشه به صورت کلی در نظر گرفته می شود و در عین حال سطح دقیق جزئیات را حفظ می کند. هیچ دو سیستم چند لنگه یکسان نیستند، اما با مشورت مشتری برای پروژه ساخت و ساز خاص توسعه یافته اند. در صورت تغییر شرایط یا به دست آوردن بینش های جدید، می توان آن را در هر زمانی تطبیق داد. هدف نهایی، تکمیل موفقیت آمیز پروژه در چارچوب زمانی و هزینه ای معین است.
بیشتر خواندن
Nesensohn C. & Pitterle J. در: Mauerhofer, G. (Ed.) (2020). مدیریت ساخت و ساز ناب: گزارش های میدانی از عمل و علم – جلد ۱.
بالارد، گلن (۲۰۰۰). آخرین برنامه ریز سیستم کنترل تولید، Ph.D. پایان نامه، دانشگاه بیرمنگام، انگلستان.
فیدلر، مارتین (ویرایش) (۲۰۱۸). ساخت و ساز ناب – کتاب مدیریت. روش های چابک و مدیریت ناب در ساخت و ساز. اسپرینگر گابلر، ویسبادن