فن اسکلت بتنی

درباره کارایی بتن چه میدانید ؟

کارایی بتن

ساخت ویلا در این مقاله بخوانید

کارایی بتن چیست؟

کارایی بتن یک اصطلاح گسترده و ذهنی است که توضیح می دهد که چگونه بتن تازه مخلوط شده را می توان به راحتی با حداقل از دست دادن یکنواختی مخلوط، گیر، استاندارد درست کرد.
کارایی مشخصه ای است که مستقیماً بر استحکام، کیفیت، ظاهر و حتی هزینه کار عملیات قرار دادن و تکمیل تأثیر می گذارد. اما وقتی ویژگی های ملموس آزمایش و مستند می شوند، نظرات اهمیت چندانی ندارند، این ویژگی های کیفی به صورت کمی تعریف می شوند.

در اینجا همه چیزهایی را که باید در مورد کارایی ملموس بدانید، عواملی که می‌توانند بر آن تأثیر بگذارند، آزمایش‌هایی که آن را تعیین می‌کنند و تجهیزات تست شلی برای آزمایش آن، بررسی می‌کنیم. کارپذیری بتن خاصیتی از بتن مخلوط است که سهولت و یکنواختی را که می توان با آن مخلوط، گیر، استاندارد کرد و به پایان رسید، همانطور که در استاندارد اصطلاحات سیمان و بتن تعریف شده است، تعریف می کند.

انجمن مواد آزمایشی آمریکا آن را به عنوان مشخصه ای تعریف می کند که تلاش لازم برای رسیدگی به مقدار مخلوط بتن با حداقل از دست دادن یکنواختی را تعیین می کند.تاثیر عالی بر کارپذیری کارایی مستقیماً با نسبت آب به سیمان، افزایش آب متناسب است. -نسبت سیمان نیز کارایی بتن را افزایش می دهد.

انواع کارایی بتن:

ما در کلینیک بتن کارایی بتن را می توان به سه نوع تقسیم کرد:

  • ۱- بتن غیر عملی  یا بتن سخت
  • ۲- بتن عملی متوسط.
  • ۳- بتن پر کار

۱-  بتن غیر عملی  یا بتن سخت

بتن غیرعملی یا بتن سخت: بتن غیر قابل کار را می توان بتن سخت نیز نامی. این نوع بتن با آب بسیار کم درست میشود. اختلاط دستی این بتن آسان نیست. این نوع بتن دارای عایق بالایی از سنگدانه است، زیرا بتونه سیمانی برای چسبیدن به سنگدانه به خوبی روغن کاری نمی شود، حفظ یکنواختی مخلوط بتن بسیار دشوار است و فشردگی بتن نیاز به تلاش زیادی دارد. نسبت آب به سیمان این بتن کمتر از ۰.۴ است.

۲- بتن با فرآیند متوسط:

بتن با فرآیند متوسط: این نوع کارپذیری بتن در اکثر کارهای ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد و این بتن بدون جدا شدن زیاد و از دست دادن یکنواختی، مخلوط، حمل، جاسازی و تراکم نسبتاً آسانی دارد. این نوع کارپذیری بتن به طور کلی در تمامی سازه های بتنی با آرماتور سبک استفاده می شود که فاصله آرماتورها باعث می شود بتن به طور موثر متراکم شود.نسبت آب به سیمان به بتن متوسط ​​قابل استفاده ۰.۴ تا ۰.۵۵ است.

۳- بتن بسیار کاربردی:

بتن بسیار کاربردی: بتن در سازه ها مخلوط، کار، گیرش و متراکم شدن بسیار آسان است، از این بتن در مواقعی استفاده می شود که تراکم موثر بتن امکان پذیر نباشد یا در بتن انبوه، این بتن به راحتی جریان می یابد و بدون تلاش زیاد ته نشین می شود اما پتانسیل های بالایی دارد. برای تفکیک و از دست دادن همگنی در این مورد.

سنگدانه درشت به سمت پایین ته نشین می شود و بتونه بتن ظاهر می شود.این بتن در مورد استفاده از آرماتورهای سنگین که بتن قابل لرزش نیست استفاده می شود.نمونه ای از بتن پر کار بتن خود متراکم و سیمان آب است. نسبت این بتن بیش از ۰.۵۵ است.

الزامات کارایی بتن با هر نوع ساخت و روش تراکم مورد استفاده متفاوت است. به عنوان مثال، کارایی بتن مورد نیاز برای ساخت دال می تواند مانند سنگ تراشی انبوه بتن باشد، شرایط عملیاتی زمانی که از ویبراتورها برای ساخت و ساز استفاده می شود متفاوت از زمانی است که ویبره ها به طور مشابه استفاده نمی شوند، کارایی بتن مورد استفاده در مقطع ضخیم زمانی قابل اجرا نیست. در مقاطع نازک استفاده می شود.

عوامل موثر بر عملکرد بتن:

الزامات کارایی برای ساخت بتن به موارد زیر بستگی دارد:

  1. نسبت آب به سیمان
  2. نوع کار ساختمانی
  3. روش اختلاط بتن
  4. ضخامت مقطع بتنی.
  5. میزان تقویت
  6. روش فشار
  7. فاصله انتقال
  8. روش قرار دادن
  9. شرایط محیطی

کارایی بتن در مقابل مقاومت بتن، با افزایش درصد آب سیمان، مقاومت بتن کاهش می‌یابد و افزایش درصد آب سیمان نشان‌دهنده افزایش کارایی بتن است و بنابراین مقاومت بتن کاهش می‌یابد. با کارایی بتن نسبت معکوس دارد.

دلیل این رابطه این است که آب بتن خشک می شود و در زمان وقوع بتن فضای خالی ایجاد می کند، هر چه آب بیشتر باشد تعداد حفره ها بیشتر می شود. بنابراین افزایش تعداد حفره ها مقاومت فشاری بتن را کاهش می دهد و بنابراین ایجاد تعادل بین مقاومت و عملی بودن الزامات برای کار بتن مهم است.

کارایی بتن را می توان با استفاده از سنگدانه های گرد و استفاده از افزودنی هایی که کارایی را افزایش می دهد، افزایش داد، با استفاده از مخلوط هایی مانند مخلوط های هواگیر، کارایی بدون افزایش نسبت آب به سیمان افزایش می یابد و این به دستیابی به مقاومت و ظرفیت مورد نیاز کمک می کند.

رضا امیری

نوشتاری به آیندگان...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا